ІННОВАЦІЙНІ ТЕХНОЛОГІЇ В РЕКЛАМІ

Автор(и)

  • Валерій Кобєлєв
  • Мария Климентова
  • Ирина Аничкина

DOI:

https://doi.org/10.20998/2519-4461.2019.23.86

Ключові слова:

інновації, інноваційна діяльність, маркетинг, інноваційна структура маркетингу, традиційний маркетинг

Анотація

В статті розглянуті інноваційні рекламні технології з позиції їх функціональності і поширення в рекламній практиці. Відзначається, що традиційні рекламні форми вже перестали виконувати покладені на них функції, а отже потребують оновлення. Рекламою, розміщеної на традиційних рекламних носіях, сьогодні досить складно здивувати потенційного споживача, а іноді - неможливо. У дослідженні проведено огляд та аналіз інновації в галузі реклами. У статті розглянуті теоретичні основи поняття інноваційного маркетингу і маркетингу інновацій. Визначено, що інноваційний маркетинг в реламі виступає як маркетингова діяльність, яка направлена на розробку, впровадження та розповсюдження інновацій, що дозволить компаніям підвищити конкурентоспроможність, прибутковість а також сформувати і поліпшити ефективність продажів . Також відокремлено критерії оцінювання діяльності впровадження інновацій. У статті розглядаються типові проблеми в процесі розробки інновацій в рекламі, визначені роль і завдання маркетингу в інноваційному процесі.

Розглянуто проблему традиційних рекламних методів впливу на кінцевого споживача. Наведено приклади сучасних розробок у сфері новітніх інноваційних технологій, що використовуються у системі маркетингових комунікацій. Зазначено доцільність використання інноваційних технологій для модернізації традиційних рекламних носіїв. У статті аналізуються актуальні аспекти розробки  та  впровадження  інноваційних  технологій, що впливають на впровадження рекламних заходів при виході підприємства на міжнародний ринок. Зроблено висновки проте, що для підприємств України, реалізація  новітніх ідей та по будова правильних маркетингових стратегій повинні бути пріоритетними завданнями для досягнення комерційного успіху на національних ринках.

Метою статті є дослідження та практичне застосування інноваційних технологій у сфері маркетингових комунікацій.

##submission.downloads##

Як цитувати

Кобєлєв, В., Климентова, М., & Аничкина, И. (2019). ІННОВАЦІЙНІ ТЕХНОЛОГІЇ В РЕКЛАМІ. Вісник Національного технічного університету "Харківський політехнічний інститут" (економічні науки), (23), 86–91. https://doi.org/10.20998/2519-4461.2019.23.86