ОЦІНЮВАННЯ ФІНАНСОВОГО СТАНУ НА КОНДИТЕРСЬКИХ ПІДПРИЄМСТВАХ З ВИКОРИСТАННЯМ ВАРТІСНО-ОРІЄНТОВАНОГО ПОКАЗНИКА ЕКОНОМІЧНОЇ ДОБАВЛЕНОЇ ВАРТОСТІ

Автор(и)

  • Володимир Міщенко доктор економічних наук, Національний технічний університет «Харківський політехнічний інститут», професор кафедри міжнародного бізнесу та фінансів м. Харків, Україна
  • Ірина Горобець здобувач Національний технічний університет «Харківський політехнічний інститут», м. Харків, Україна

DOI:

https://doi.org/10.20998/2519-4461.2020.6.15

Анотація

Розглянуто необхідність впровадження вартісно-орієнтованого управління. Дана коротка характеристика
кондитерських підприємств. Описані особливості ринку кондитерських товарів та проблеми збільшення обсягів
експорту. Охарактеризовано показник економічної доданої вартості та можливості використання його в якості
ключового індикатора для оцінювання фінансового стану підприємств кондитерської галузі. Запропонована
методика розрахунку цього показника. Висвітлені проблеми з визначенням окремих складових формули.
Приведено приклад розрахунку економічної доданої вартості для 8 кондитерських підприємств. Прокоментовані
результати розрахунків. Акцентовано увагу на основні переваги показника й можливість впровадження вартісно-
орієнтованого управління на підприємствах кондитерської галузі.

##submission.downloads##

Опубліковано

2020-12-04

Як цитувати

Міщенко, В., & Горобець, І. (2020). ОЦІНЮВАННЯ ФІНАНСОВОГО СТАНУ НА КОНДИТЕРСЬКИХ ПІДПРИЄМСТВАХ З ВИКОРИСТАННЯМ ВАРТІСНО-ОРІЄНТОВАНОГО ПОКАЗНИКА ЕКОНОМІЧНОЇ ДОБАВЛЕНОЇ ВАРТОСТІ. Вісник Національного технічного університету "Харківський політехнічний інститут" (економічні науки), (6), 15–20. https://doi.org/10.20998/2519-4461.2020.6.15