ОЦІНЮВАННЯ ФІНАНСОВОГО СТАНУ НА КОНДИТЕРСЬКИХ ПІДПРИЄМСТВАХ З ВИКОРИСТАННЯМ ВАРТІСНО-ОРІЄНТОВАНОГО ПОКАЗНИКА ЕКОНОМІЧНОЇ ДОБАВЛЕНОЇ ВАРТОСТІ
DOI:
https://doi.org/10.20998/2519-4461.2020.6.15Анотація
Розглянуто необхідність впровадження вартісно-орієнтованого управління. Дана коротка характеристика
кондитерських підприємств. Описані особливості ринку кондитерських товарів та проблеми збільшення обсягів
експорту. Охарактеризовано показник економічної доданої вартості та можливості використання його в якості
ключового індикатора для оцінювання фінансового стану підприємств кондитерської галузі. Запропонована
методика розрахунку цього показника. Висвітлені проблеми з визначенням окремих складових формули.
Приведено приклад розрахунку економічної доданої вартості для 8 кондитерських підприємств. Прокоментовані
результати розрахунків. Акцентовано увагу на основні переваги показника й можливість впровадження вартісно-
орієнтованого управління на підприємствах кондитерської галузі.