РОЗРОБКА МЕТОДИКИ «ОЦІНКА ВІДПОВІДНОСТІ» В РАМКАХ СИСТЕМИ УПРАВЛІННЯ ЯКОСТІ НА ФАРМАЦЕВТИЧНОМУ ПІДПРИЄМСТВІ

Автор(и)

  • Світлана Коваленко Національного фармацевтичного університету, м. Харків, Україна
  • Олена Літвінова Національного фармацевтичного університету, м. Харків, Україна
  • Олена Ткаченко Національного фармацевтичного університету, м. Харків, Україна
  • Тетяна Дядюн Національного фармацевтичного університету, м. Харків, Україна

DOI:

https://doi.org/10.20998/2519-4461.2021.2.3

Анотація

Метою роботи є формування методики «Оцінка відповідності» в рамках впровадження систем екологічного та енергетичного менеджменту в умовах формування інтегрованої системи управління на фармацевтичному підприємстві. Розробка та впровадження інтегрованої системи якості на дозволить фармацевтичному підприємству ефективніше використовувати усі види ресурсів, що спрямоване на максимальне досягнення стратегічних цілей підприємства і виконання збалансованих вимог всіх сторін, зацікавлених в ефективному та результативному функціонуванні фармацевтичного підприємства. У статті доведено, що створення інтегрованої системи якості на фармацевтичному підприємстві дозволить оптимізувати всі види ресурсів, поєднати і взаємозв’язати процеси управління, зменшити можливі протиріччя між різними аспектами діяльності організації, знизити витрати на розроблення, функціонування і сертифікацію системи управління підприємства, створити єдині систему навчання та систему управління документацією.
Розроблено методику «Оцінка відповідності» та Лист оцінювання відповідності законодавчим та іншим вимогам у сфері екологічного менеджменту та енергоменеджменту для забезпечення можливості розглядати процеси інтегрованої системи якості з позицій їх впливу на відповідність результатів діяльності підприємства встановленим вимогам зацікавлених сторін, раціональне використання енергетичних ресурсів, визначати екологічні аспекти та їх впливи на навколишнє середовище, планувати та реалізовувати заходи управління для мінімізації ризиків, а також сприяти реалізації можливостей шляхом визначення пріоритетів діяльності фармацевтичного підприємства.

Біографії авторів

Світлана Коваленко, Національного фармацевтичного університету, м. Харків

доктор фармацевтичних наук, завідувачка кафедри управління, економіки та забезпечення якості у фармації

Олена Літвінова, Національного фармацевтичного університету, м. Харків

доктор фармацевтичних наук, професор кафедри управління, економіки та забезпечення якості у фармації

Олена Ткаченко, Національного фармацевтичного університету, м. Харків

кандидат фармацевтичних наук, доцент кафедри управління, економіки та забезпечення якості у фармації

Тетяна Дядюн, Національного фармацевтичного університету, м. Харків

кандидат фармацевтичних наук, доцент кафедри товарознавства

##submission.downloads##

Опубліковано

2021-04-07

Як цитувати

Коваленко, С., Літвінова, О., Ткаченко, О., & Дядюн, Т. (2021). РОЗРОБКА МЕТОДИКИ «ОЦІНКА ВІДПОВІДНОСТІ» В РАМКАХ СИСТЕМИ УПРАВЛІННЯ ЯКОСТІ НА ФАРМАЦЕВТИЧНОМУ ПІДПРИЄМСТВІ. Вісник Національного технічного університету "Харківський політехнічний інститут" (економічні науки), (2), 3–7. https://doi.org/10.20998/2519-4461.2021.2.3