ФОРМУВАННЯ ПРАКТИКО-ОРІЄНТОВАНОЇ СТРАТЕГІЇ УПРАВЛІННЯ РЕСУРСНИМ ПОТЕНЦІАЛОМ УБЕЗПЕЧЕННЯ КОРПОРАТИВНОЇ СИСТЕМИ ПІДПРИЄМСТВА - Волоснікова, Наталія (Вісник Національного технічного університету "Харківський політехнічний інститут" (економічні науки), 2022)
Метою статті є визначення наслідків впливу стратегії управління ресурсним потенціалом убезпечення корпоративної системи підприємства. Зазначено, що під системою практико-орієнтованого управління ресурсним потенціалом промислового підприємства ми розуміємо сукупність упорядкованих підсистем забезпечення матеріальними, трудовими, фінансовими, інформаційними ресурсами, що знаходяться між собою в стійких відносинах, в рамках якої відбувається процес управління ресурсним потенціалом промислового підприємства, спрямований на досягнення глобальних цілей стратегії корпоративного убезпечення. Крім того, система ресурсного потенціалу, будучи об’єктом практико-орієнтованого управління ресурсним потенціалом, визначає ефективність виробничих процесів. Зроблено висновок, що система управління ресурсним потенціалом промислового підприємства є невід’ємною частиною загальної частини системи управління системою корпоративного убезпечення. Проаналізовано згенерований вектор стратегічних цілей підвищення ефективності практико-орієнтованого управління ресурсним потенціалом промислового підприємства. Запропоновано основні принципи антисипативного управління ресурсним потенціалом підсистем промислового підприємств та схему практико-орієнтованого управління ресурсним потенціалом промислового підприємства з використанням антисипації.