ОЦІНЮВАННЯ ФІНАНСОВОГО СТАНУ НА КОНДИТЕРСЬКИХ ПІДПРИЄМСТВАХ З ВИКОРИСТАННЯМ ВАРТІСНО-ОРІЄНТОВАНОГО ПОКАЗНИКА ЕКОНОМІЧНОЇ ДОБАВЛЕНОЇ ВАРТОСТІ - Міщенко, Володимир; Горобець, Ірина (Вісник Національного технічного університету "Харківський політехнічний інститут" (економічні науки), 2020)
Розглянуто необхідність впровадження вартісно-орієнтованого управління. Дана коротка характеристика кондитерських підприємств. Описані особливості ринку кондитерських товарів та проблеми збільшення обсягів експорту. Охарактеризовано показник економічної доданої вартості та можливості використання його в якості ключового індикатора для оцінювання фінансового стану підприємств кондитерської галузі. Запропонована методика розрахунку цього показника. Висвітлені проблеми з визначенням окремих складових формули. Приведено приклад розрахунку економічної доданої вартості для 8 кондитерських підприємств. Прокоментовані результати розрахунків. Акцентовано увагу на основні переваги показника й можливість впровадження вартісно- орієнтованого управління на підприємствах кондитерської галузі.