СУЧАСНІ ТРЕНДИ В МАРКЕТИНГОВИХ КОМУНІКАЦІЯХ ДЛЯ ФЕРМЕРСЬКИХ ГОСПОДАРСТВ - Чернобровкіна, Світлана; Сиднюк, Юлія (Вісник Національного технічного університету "Харківський політехнічний інститут" (економічні науки), 2023)
Висвітлено актуальність та значущість маркетингових комунікацій у сільському господарстві в контексті глобальних викликів. Підкреслено важливість врахування сезонності продукції, що вимагає стратегічного планування просування на ринок. Акцентовано на вплив погодних умов та регіональних особливостей на вирощувані культури, що зумовлює необхідність гнучкості маркетингових стратегій. Відмічено, що сільське господарство потребує підходу, який враховує різноманітність цільових аудиторій, їхніх потреб та інтересів. Показано необхідність стратегічної орієнтації фермерських господарств на управління ризиками, адаптацію під конкретний регіон та розвиток надійного бренду. Перелічено основні аспекти комунікацій для фермерських господарств. Наголошено на зростанні популярності бренду як інструменту довіри між виробниками та споживачами. Відзначено, що сучасні маркетингові комунікації стають дедалі більш цілісними та адаптованими до різноманітних груп стейкхолдерів. Підкреслено значущість бренду для фермерських господарств у забезпеченні довіри споживачів та формуванні позитивного іміджу. Акцентовано увагу на тому, що в умовах змінливості сільського господарства, виникає потреба в адаптивних комунікаційних стратегіях. Визначено методи взаємодії з цільовою аудиторією, зокрема, через регіональні медіа, соціальні мережі та партнерства. Показано важливість поєднання різних форм комунікації для досягнення оптимальної взаємодії з ринком. Показано, що адаптація маркетингових комунікацій до особливостей регіону, сезонності та погодних умов є ключем до успішного просування продукції. Наведено ключові сучасні інструменти маркетингових комунікацій фермерських господарств, їх зміст, перевги та недоліки. Показано, що аналіз сучасних трендів у маркетингових комунікаціях дозволяє фермерським господарствам оптимізувати свої комунікаційні стратегії, реагуючи на потреби ринку та зміцнюючи своє позиціонування.