АКТУАЛІЗАЦІЯ ВПРОВАДЖЕННЯ АНАЛІЗУ ТА ЦІЛЕЙ СТАЛОГО РОЗВИТКУ В ПРОЄКТНУ ДІЯЛЬНІСТЬ КОМПАНІЙ - Обухова, Наталія; Давиденко, Оксана; Васюренко, Лариса (Вісник Національного технічного університету "Харківський політехнічний інститут" (економічні науки), 2024)
Предметом дослідження в статті є реалізація проєктної діяльності в галузі будівництва із запровадженням аналізу та європейських підходів до взаємовідносин учасників інвестиційного процесу в контексті сталого розвитку. Мета роботи – дослідити результати щодо впровадження аналізу та цілей сталого розвитку через розробку моделей проектної діяльності зі зміною та застосуванням різних технологій: фасадних систем та інтелектуальних інформаційних систем. В роботі розглянуто узагальнений варіант задачі -з модельованого процесу виконання робіт в календарний план, що може виконуватися у випадкові моменти часу та потребувати для виконання кожної з робіт випадкового обсягу ресурсів. Проведено економічний розрахунок за видами робіт та порівняльний аналіз технологій, з отриманням параметрів, які дозволили покращити ситуацію в компанії. У статті вирішуються завдання реалізації аналізу через розробку моделей проєктної діяльності зі зміною та застосуванням різних технологій: фасадних систем та інтелектуальних інформаційних систем при створенні і автоматизації документообігу компанії. Застосовуються методи: процесний та аналітичний підходи, проєктний, кореляційний і регресійний аналіз. Здобуто такі результати: запропоновані ефективні рішення процесів планування та управління на різних етапах проєктної діяльності через систему європейських стандартів; аналіз, програмне забезпечення, використання візуалізації та вибір ефективної технології дозволив покращити ситуацію з проєктної діяльності. Висновки: В розрізі сталого розвитку,проєктний аналіз, аналіз та дослідження планувальних і просторово-проектних рішень з використаними технологіями дозволяє через процесне моделювання активно впроваджувати в діяльність компаній систему європейських стандартів і прoограмне забезпечення.