ОСОБЛИВОСТІ СТВОРЕННЯ ТА ПРОСУВАННЯ БРЕНДУ ВИЩОГО НАВЧАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ В УМОВАХ ВІЙСЬКОВОГО ЧАСУ - Мирошник, Тетяна; Кобєлєва, Тетяна (Вісник Національного технічного університету "Харківський політехнічний інститут" (економічні науки), 2024)
В статті досліджується вплив війни на освітні установи та пропонуються стратегії розвитку бренду в умовах кризи на прикладі технічних університетів України. Доведено, що використання визнаних міжнародним співтовариством методик та інструментів їх реалізації при розробці наукомісткої технічної продукції дозволить усім учасникам більш ефективно брати участь у спільній розробці нових технологій, обладнання та програмного забезпечення. Це включає в себе перехід на дистанційне навчання, використання сучасних технологій і розробку нових навчальних планів, що відповідають сучасним вимогам. Ефективна комунікація є надзвичайно важливою для підтримки довіри між студентами, викладачами та зацікавленими сторонами. Університети зобов'язані регулярно інформувати про ситуацію, майбутні плани та заходи безпеки. Важливо також надавати підтримку студентам і викладачам, включаючи психологічну допомогу та створення фондів підтримки для тих, хто постраждав від війни. Міжнародна співпраця може стати можливістю для підтримки освітнього процесу та просування бренду університету. Це включає участь у міжнародних проектах, обміни студентами та викладачами, залучення грантів та підтримки від міжнародних організацій. Крім того, університети можуть відігравати активну роль у допомозі жертвам війни, організовуючи волонтерські проекти та беручи участь у благодійних заходах, таким чином стаючи важливими центрами соціальної підтримки та допомоги у своїх громадах. Запропонована модель має завершення всіх етапів дослідження та передає інноваційний підхід для розвитку бренду. Кожна з запропонованих функцій являє собою аналіз діяльності та впроваджує в себе всі можливі впливи навколишнього світу на бренд технічного закладу.