ВПРОВАДЖЕННЯ ГЕЙМІФІКАЦІЇ ДЛЯ МІЖНАРОДНИХ КОМПАНІЙ В ПРОЦЕСІ РЕБРЕНДИНГУ: ПОТОЧНІ ТА МАЙБУТНІ МОЖЛИВІ ПІДХОДИ - Пазій, Дмитро (Вісник Національного технічного університету "Харківський політехнічний інститут" (економічні науки), 2024)
У постійно змінному та динамічному глобальному бізнес-ландшафті, що характеризується стрімкими технологічними досягненнями та змінними вподобаннями споживачів, міжнародні компанії постійно шукають способи поліпшення своїх стратегій брендування за допомогою інноваційних методик. Один із таких підходів, який здобув значну увагу та поширення, - стратегічне впровадження геймифікації в усіх етапах ребрендингу. Обширний аналіз ринку свідчить про те, що геймифікація виявилася дуже ефективним інструментом не лише для привертання уваги ключових зацікавлених сторін, але й для збудження глибшого зацікавлення серед співробітників, клієнтів та партнерів. Це зацікавлення, в свою чергу, сприяє глибшому включенню та лояльності до бренду, що в свою чергу сприяє його довгостроковому успіху та стійкості на конкурентному ринку. Більше того, ця стаття виходить за межі теоретичного дискурсу, презентуючи добірні реальні приклади, які демонструють успішне впровадження різних стратегій геймифікації в міжнародних компаніях, які здійснюють ініціативи з ребрендингу. Ці стратегії охоплюють інтенсивні інтерактивні виклики та захоплюючі конкурси у соціальних медіа, кожен з яких адаптований до конкретних цілей та цільової аудиторії кампанії з ребрендингу. Детальне дослідження як поточних практик галузі, так і потенційних майбутніх можливостей розкриває трансформаційний потенціал геймифікації в усіх зусиллях з ребрендингу. Це підкреслює ключову роль геймифікації у просуванні еволюції організації та в сприянні стійкому брендовому впливу, який перетинає географічні межі та культурні бар'єри. У міру того як бізнеси продовжують адаптуватися до постійно змінюючогося ландшафту, використання потенціалу геймифікації у зусиллях з ребрендингу визначається як стратегічна необхідність для збереження актуальності та досягнення стійкого зростання на глобальному ринку.