РОЛЬ ШТУЧНОГО ІНТЕЛЕКТУ В СОЦІАЛЬНИХ ІННОВАЦІЯХ - Саболч, Надь (Вісник Національного технічного університету "Харківський політехнічний інститут" (економічні науки), 2020)
Людське суспільство вступило в епоху інтелектуалізації та використовує штучний інтелект для керівництва інноваціями та розвитком. Після кількох десятиліть накопичення штучний інтелект почав входити в дивідендний період свого експоненціального зростання, який, як очікується, триватиме досить довго. Ця стаття намагається обговорити особливості та взаємозв'язок між штучним інтелектом та соціальними інноваціями. Застосування, переваги, недоліки штучного інтелекту та його майбутні проблеми також представлені в статті. Штучний інтелект може багатьма способами підтримувати та створювати (соціальні) інновації та може сприяти вирішенню соціальних проблем, проте його завжди можна контролювати, щоб уникнути катастрофи людського суспільства.