РОЗРОБКА ЗАХОДІВ ЩОДО ЕФЕКТИВНОЇ РОБОТИ ПІДПРИЄМСТВА - Ступак, Андрій; Кізілов , Андрій; Лоюк, Антоніна; Лоюк, Антоніна (Вісник Національного технічного університету "Харківський політехнічний інститут" (економічні науки), 2020)
підходів та наведено найбільш повні і оптимальні, на думку автора, тлумачення категорій, що розглядаються. Також пропонується спосіб організації взаємодії інвестиційної та інноваційної діяльності у підприємництві. Автором створено універсальний та ефективний механізм реалізації виробничого процесу на підприємстві, який слід використовувати при розробці стратегічної політики будь-якого підприємства. В процесі дослідження було проаналізовано сучасний стан виробничої діяльності в Україні. В результаті проведеного дослідження було виявлено явні недоліки щодо можливостей підвищення ефективності діяльності на вітчизняних. Діяльність кожного підприємства можливо аналізувати за багатьма показниками і чим більше данніх ми маємо, тим точніше буде аналіз та рекомендації, щодо вдосконалення роботи підприємства, усіма можливими методами. На продуктивність діяльності підприємства впливають майже усі фактори, від розташування обладнання та кваліфікації робітників, до розподілення та інвестування коштів. Щодо реалізації виробничого процесу в Україні, то спостерігається дефіцит фінансових ресурсів для забезпечення наукових досліджень і впровадження інноваційних розробок. Результат розвитку інноваційної виробничої діяльності в Україні недостатньо високий, і ступінь його впровадження на підприємствах незначний. Впровадження сучасного виробничого процесу є необхідним і ефективним інструментом в підприємницькій діяльності, оскільки стимулює розвиток фірм, і в наслідок - цього досягається бажаний економічний (або ж соціальний) ефект. Цей процес, як правило, охоплює дві складні категорії: інвестиції та інновації. Саме їх безпосередня взаємодія у підприємництві дає змогу активно розширювати виробництво, збільшувати прибуток, оновлювати основні засоби тощо.