ЕФЕКТИВНІСТЬ МАТЕМАТИЧНОГО МОДЕЛЮВАННЯ ПЛАНІВ ВИРОБНИЧОЇ ДІЯЛЬНОСТІ ПІДПРИЄМСТВ - Перерва, Петро; Садовский, Виктор; Семенченко, Галина (Вісник Національного технічного університету "Харківський політехнічний інститут" (економічні науки), 2020)
У статті розглянуті методичні положення математичного моделювання виробничих процесів на підприємстві при оптимізації виробничої програми та оцінки виробничого потенціалу розвитку підприємства. Розглянуто структуру універсальної економіко-математичної моделі планування виробництва і варіантів використання виробничих ресурсів для досягнення поставленої економічної мети. Наведено положення щодо організації вивчення матеріалу у вищих навчальних закладах студентами економічних спеціальностей.