УПРАВЛІННЯ ПІДПРИЄМНИЦЬКИМИ РИЗИКАМИ ІНВЕСТИЦІЙНИХ ПРОЕКТІВ РИНКУ НЕРУХОМОСТІ - Мащенко, Роман; Полякова, Тетяна (Вісник Національного технічного університету "Харківський політехнічний інститут" (економічні науки), 2024)
У статті обґрунтовано необхідність управління підприємницькими ризиками інвестиційних проєктів ринку нерухомості на сучасному етапі. Досліджено місце підприємницьких ризиків у інвестиційному проєкті. Систематизовано види ризиків, які проявляються в інвестиційному проєкті. Запропоновано алгоритм управління підприємницькими ризиками інвестиційних проєктів, який включає аналіз потенційних ризиків, визначення ймовірності виникнення і впливу кожного ризику на проект, розробка стратегій уникнення, пом’якшення, передачі та прийняття ризику, систематичний моніторинг ризиків протягом усього проекту, що дозволить своєчасно виявити нові ризики та вжити заходів щодо їх усунення. Обґрунтовано, що управління підприємницькими ризиками в інвестиційних проектах передбачає систематичний, комплексний і прозорий підхід до ідентифікації, оцінки та управління ризиками для досягнення успішних результатів.