ЦИФРОВА ТРАНСФОРМАЦІЯ ТУРИСТИЧНОГО СЕКТОРУ ЯК ІНСТРУМЕНТ ПРИСКОРЕНОГО ВІДНОВЛЕННЯ ГАЛУЗІ В ПОВОЄННИЙ ПЕРІОД - Пісецький, Микола (Вісник Національного технічного університету "Харківський політехнічний інститут" (економічні науки), 2024)
У статті досліджено теоретико-методологічні засади та практичні аспекти цифрової трансформації туристичного сектору як інструменту відновлення галузі в повоєнний період, оскільки війна змінила регіональні та глобальні туристичні тенденції, що зумовило необхідність перегляду стратегій розвитку туризму. Проаналізовано сучасний стан впровадження цифрових технологій в діяльність суб’єктів туристичного бізнесу та визначено особливості цифровізації туристичної галузі України в умовах постконфліктного відновлення. Виявлено системні обмеження та регіональні диспропорції у процесах цифрової трансформації туристичного сектору. Розроблено методологічний підхід до оцінювання ефективності цифровізації туристичної галузі, що базується на комплексному аналізі кількісних та якісних показників. Запропоновано механізм прискорення процесів цифрової трансформації туристичного сектору через формування інтегрованої цифрової екосистеми туризму. Обґрунтовано стратегічні вектори впровадження смарт-технологій та розвитку цифрових каналів маркетингової комунікації. Визначено перспективні напрями розвитку маркетингових комунікацій та цифрових сервісів для персоналізації туристичних послуг в контексті відновлення галузі.