РОЗРОБКА МЕТОДИКИ «ОЦІНКА ВІДПОВІДНОСТІ» В РАМКАХ СИСТЕМИ УПРАВЛІННЯ ЯКОСТІ НА ФАРМАЦЕВТИЧНОМУ ПІДПРИЄМСТВІ - Коваленко, Світлана; Літвінова, Олена; Ткаченко, Олена; Дядюн, Тетяна (Вісник Національного технічного університету "Харківський політехнічний інститут" (економічні науки), 2021)
Метою роботи є формування методики «Оцінка відповідності» в рамках впровадження систем екологічного та енергетичного менеджменту в умовах формування інтегрованої системи управління на фармацевтичному підприємстві. Розробка та впровадження інтегрованої системи якості на дозволить фармацевтичному підприємству ефективніше використовувати усі види ресурсів, що спрямоване на максимальне досягнення стратегічних цілей підприємства і виконання збалансованих вимог всіх сторін, зацікавлених в ефективному та результативному функціонуванні фармацевтичного підприємства. У статті доведено, що створення інтегрованої системи якості на фармацевтичному підприємстві дозволить оптимізувати всі види ресурсів, поєднати і взаємозв’язати процеси управління, зменшити можливі протиріччя між різними аспектами діяльності організації, знизити витрати на розроблення, функціонування і сертифікацію системи управління підприємства, створити єдині систему навчання та систему управління документацією. Розроблено методику «Оцінка відповідності» та Лист оцінювання відповідності законодавчим та іншим вимогам у сфері екологічного менеджменту та енергоменеджменту для забезпечення можливості розглядати процеси інтегрованої системи якості з позицій їх впливу на відповідність результатів діяльності підприємства встановленим вимогам зацікавлених сторін, раціональне використання енергетичних ресурсів, визначати екологічні аспекти та їх впливи на навколишнє середовище, планувати та реалізовувати заходи управління для мінімізації ризиків, а також сприяти реалізації можливостей шляхом визначення пріоритетів діяльності фармацевтичного підприємства.