ВПРОВАДЖЕННЯ AGILE УПРАВЛІННЯ В КОМПАНІЯХ МІЖНАРОДНОГО БІЗНЕСУ - Чайкова, Олена; Улучінар, Хамза; Локтіонова, Олександра (Вісник Національного технічного університету "Харківський політехнічний інститут" (економічні науки), 2020)
Розглядаються підходи Agile-управління в мультинациональних компаніях. Наведені характеристики та риси Agile – гнучкої методології управління проектами. Виділені й обґрунтовано кілька кроків Agile управління, які можуть розпочати компанії. Глобальні компанії впроваджують гнучкі подходи управління й стандарти для рішення бізнес-завдань, такі як Agile. Це сприяє підвищенню професіоналізму управління й ефективності в частині величезних витрат компаній. Це поліпшує робочі плани й створює авторитетні моделі для поліпшення координації між малими гнучкими групами, які зайняті рішенням конкретних завдань в оперативній діяльності. Із застосуванням Agile підходу швидше і якісніше компанії реагують на потреби клієнтів. У підсумку, бізнес демонструє кількісне поліпшення результатів діяльності. Досліджено питання збільшення гнучкості в декількох організаціях, у тому числі в невеликих фірмах. Діяльність таких глобальних організацій, як Spotify і Netflix, була почата із впровадженням гнучких підходів до управління. Деякі компанії, подібно Amazon, перейшли від традиційних методів управління до прогресивних гнучких підходів. Наші дослідження показують, що за допомогою Agile управління організації можуть успішно розбудовуватися, і це дає більші переваги. Однак, застосування й впровадження гнучких підходів управління повинне бути розумним. Не всі команди можуть бути об’єднані в Agile групи, безсумнівно, дана методологія не підходить для певних операцій. Якщо в компаніях сильна бюрократична система або відсутні скоординовані підходи до управління, то впровадження гнучких підходів не приведе до позитивних результатів. Наведені приклади впровадження Agile у різних компаніях.